Over ons

Wie zijn wij?

Mijn naam is Alessandro Sica

In 2017 richtte ik Therapiepraktijk SICA op waar we iedereen helpen met psycho- emotionele moeilijkheden.

Ondertussen zijn we gegroeid tot een jong en ervaren team van psychologen, therapeuten, coaches die gespecialiseerd is in het herkennen en het behandelen van psychische problemen.

In onze praktijk bieden we allerlei trainingen aan, echter al snel merkte we dat er meer vraag was dan aanbod. Om zoveel mogelijks mensen te kunnen helpen, ontwikkelde we assertiviteitonline.eu.

Ik ben geboren in 1988 en ben afkomstig van Maasmechelen. In 2012 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de K.U.Leuven. Al snel startte ik mijn carrière in de klinische sector en deed ik ervaring op met verschillende doelgroepen nl. drugsverslaafden, studenten, forensische en psychiatrische patiënten (zie werkervaring). Momenteel ben ik naast mijn zelfstandige activiteit werkzaam als studentenpsycholoog bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hier bied ik studenten psychotherapeutische begeleiding aan.

In september 2014 besloot ik om naast mijn huidige job deels zelfstandig aan de slag te gaan in een groepspraktijk en zag ik mensen op individuele basis te Genk. Nadat ik gedurende 5 jaar ervaring opdeed en groeide als psycholoog en psychotherapeut, groeide mijn interesse voor iets nieuws. Zo startte ik samen met enkele collega’s een multidisciplinaire groepspraktijk op te Maasmechelen nl. Psychotherapiepraktijk Sica waar we mensen zo goed mogelijk begeleiden bij hun moeilijkheden.

  • Bachelor psychologie (2007 – 2010: Maastricht University)
  • Master klinische psychologie (2010- 2012 Kuleuven)
  • Postgraduaat cliëntgerichte psychotherapie (2014 – 2018 Kuleuven)
  • Erkenningsnummer: 881111791
  • Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Lid Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC)
  • Lid de Belgische Vereniging van Psychologen (BFP)
  • Lid van de Psykring regio Maasland.

Vragen of afspraak? Contacteer ons

Wens je graag wat meer informatie? Wil je graag een afspraak maken of kan je op de website geen therapie terugvinden die aansluit bij jouw nood? Neem gerust contact met ons op.